Eendaagse cursus coachen naar gezond en duurzaam voedingsgedrag

Heb je ook al eens ervaren dat een client veel te weinig eet volgens een eetdagboekje, maar geen gewicht verliest? Tijdens deze korte cursus verdiep je je in de mogelijkheden die je hebt om cliënten te coachen naar gezonder voedingsgedrag.
 

Over de cursus ‘coachen naar gezond en duurzaam voedingsgedrag’

Elk individu heeft zijn of haar persoonlijke doelen, motivatie en voorkennis. Het is dus belangrijk om een coachtraject te kunnen aanpassen op je client. Deze cursus gaat in op de verschillende mogelijkheden die je hebt en hoe je relevante informatie kunt verzamelen en gebruiken om je cliënten te motiveren en begeleiden.

Tijdens deze cursus bespreken we de stappen van een coachtraject die je kunt doorlopen bij elke client en alle diëten/voedingsvoorkeuren. Elke stap heeft bepaalde aandachtspunten en uitdagingen. Specifieke aandacht gaat uit naar de intake en andere meetmomenten. Tijdens deze cursus leer je zelf te bepalen welke informatie relevant is om te verzamelen. Welke informatie relevant is, hangt af van de doelen, motivatie en voorkennis van je client. We bespreken verschillende methoden met de voor- en nadelen zodat je zelf een keuze kunt maken voor elk individueel coachtraject. Vervolgens leer je hoe je de verzamelde gegevens in kunt zetten om te begeleiden naar gezonder voedingsgedrag. 

Voor wie?

Voor iedereen die te maken heeft met voedingscoaching, zoals leefstijlcoaches, diëtisten, voedingsconsulenten, gewichtsconsulenten, sportkundigen, vitaliteitscoaches, personal trainers, etc.

Dan sluit de cursus ‘coachen naar gezond en duurzaam voedingsgedrag’ perfect aan bij jouw ambities.