Eendaagse cursus motiverend lesgeven

Gelukkig vinden veel leerlingen ‘de gymles’ de leukste les die er is. Maar toch zijn er ook leerlingen die er minder plezier aan beleven, of zelfs een hekel aan hebben. Leer hoe je ook deze groepen gemotiveerd kunt krijgen!
 

Over de cursus ‘motiverend lesgeven in de LO’

Niks is zo praktisch als een goede theorie. Daarom wordt in deze cursus gewerkt op basis van motivatietheorieën waarvoor overweldigend bewijs bestaat dat ze kloppen: Achievement Goal Theory en Self Determination Theory. We maken daarbij echter steeds de vertaling naar de praktijk. We geven je ‘tools’ die je in jouw praktijk kunt inzetten om jouw lessen motiverender te maken voor alle leerlingen.

Je leert op een andere manier kijken naar motivatie doordat we ingaan op veelgebruikte motivatietheorieën. Vervolgens laten we zien dat er in de les LO, leerlingen zijn met verschillende motivatieprofielen. En laten we zien op welke manieren je de les ook voor deze leerlingen motiverender kunt maken. We leren je werken met een digitale tool die op Fontys Sporthogeschool is ontwikkeld. Daarmee kun je de motivationele voorkeuren van jouw leerlingen in kaart brengen, krijg je inzicht in jouw lesgeefstijl en krijg je praktische handvatten om in je eigen praktijk te experimenteren met motiverend lesgeven.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor leraren lichamelijke opvoeding.

Dan sluit de cursus ‘motiverend lesgeven in de LO’ perfect aan bij jouw ambities.