Eendaagse cursus slaap - fundament van een gezonde leefstijl

Vandaag de dag wordt steeds duidelijker dat weinig of slechte slaap een van de belangrijkste risicofactor is voor dagelijks disfunctioneren en een verminderde gezondheid. Ondanks de fundamentele aard en toenemende aandacht is de kennis en kunde over slaap bij veel vitaliteits- en leefstijlcoaches en Sportkundigen nog beperkt. Herken jij jezelf hierin? Dan is het hoog tijd voor de cursus Slaap – Fundament van een gezonde leefstijl!
 

Over de cursus ‘Slaap – fundament van een gezonde leefstijl’

Je wil de fysieke en mentale gezondheid van cliënten nog verder versterken, maar weet niet hoe? In deze cursus staat het verbeteren of optimaliseren van slaapgedrag en wijze waarop dit de leefstijl en vitaliteit kan beïnvloeden centraal.

Leer hoe je beter in slaap kan vallen, ’s nachts minder vaak wakker ligt of op gewenste tijden uitgerust wakker wordt. Hierdoor presteer je overdag niet alleen fysiek en mentaal beter maar versterkt je op lange termijn ook je gezondheid. Deze interactieve cursus reikt naast de nodige kennis ook tools en technieken aan waarmee jij als coach, cliënten leert hun slaapproblemen zelf te behandelen.

Tijdens de cursus wordt ingegaan op wat slaap is en waarvoor het dient. Daarnaast zullen de gevolgen van slaapproblemen op de gezondheid worden besproken. We reiken instrumenten en methodes aan waarmee slaapproblemen kunnen worden herkent en worden gemeten. We belichten de invloed van BRAVO factoren op onze slaapkwaliteit en zullen tot slot de wetenschappelijk bewezen behandelmethode ‘cognitieve gedragstherapie voor insomnie’ (CGT-i) aanreiken en gaan toepassen waarmee je als coach ongunstige omgevingsfactoren, gevoelens, gedragingen en gewoontes bij je cliënt kunt gaan beïnvloeden en veranderen.

Met het volgen van de cursus Slaap – Fundament van een gezonde leefstijl! zal je als vitaliteits- en of leefstijlcoach en Sportkundige aan de hand van psycho-educatie ongunstig gedrag van cliënten kunnen voorkomen of afzwakken en gunstig gedrag stimuleren en versterken. Vervolgens zal je met behulp van cognitieve gedragstherapie voor insomnie’ (CGT-i) in staat zijn de slaapkwaliteit van cliënten te vergroten en daarmee indirect de overige leefstijlaspecten positief beïnvloeden.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor vitaliteits- en leefstijlcoaches en sportkundigen (alumni).

Dan sluit de cursus ‘Slaap – fundament van een gezonde leefstijl’ perfect aan bij jouw ambities.