Masterclass Healthy Ageing #3 'Positieve psychologie'

15 juni, Eindhoven – Vandaag stond de masterclass ‘Positieve psychologie’ op het programma. Deze masterclass is een initiatief van de master Healthy Ageing van Fontys. We kijken graag terug op de leerpunten en tips van deze (online) middag met studenten, docenten, onderzoekers en het werkveld. Hieronder geven we een korte samenvatting per spreker en hun toevoeging aan deze masterclass.

De druk op ons dagelijkse leven neemt toe. Dat is volgens de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV-2018) één van de belangrijkste toekomstige maatschappelijke opgaven op het gebied van ziekte en gezondheid. Vooral voor jongvolwassenen en de groep mensen die werk, zorg voor de kinderen en mantelzorg moet combineren lijken veel drukverhogende ontwikkelingen samen te komen. In deze masterclass bekijken we hoe de inzichten van de positieve psychologie kunnen helpen met het omgaan met deze mentale druk. Wist je bijvoorbeeld dat positieve emoties zorgen voor lange termijn groei en dat positieve emoties de nadelige effecten van negatieve emoties verminderen? Dianne Commissaris en Servé Huijben vertelden je er alles over. 

Servé Huijben is docent bij Fontys. Daarnaast vervult hij ook de rol van onderwijscoördinator, kwaliteitszorgcoördinator, is hij lid van de curriculumcommissie en is hij coach.

‘Leren houdt nooit op. Maar het draait erom hoe je nu beste leert. Als onderwijskundige kijk ik kritisch naar de inrichting van leeromgevingen en ontwerp ik evidence-informed verbeteringen aan het leerproces. Ik laat studenten en professionals ervaren hoe zij effectiever leren om goed te functioneren in een snel veranderende praktijk.’ Servé vertelde meer over de Geluksdriehoek.

De Geluksdriehoek

Dianne Commissaris is coach bij BTR Coaching & Consultancy. Ook is ze coach Personal Science & Technology.

‘Bewegingswetenschapper én professioneel coach voor wetenschappers, techneuten, IT-ers en andere ‘knappe koppen’. Oog voor kennis en hart voor mensen. Trots op een eigen uitvinding en ontroerd bij echt contact. Dit ben ik; een heldere geest en een warm hart! Oftewel, 50% nerd – 100% mens.’

Dianne vertelde ook nog over het Model voor Duurzaam Presteren. Dit is een hulpmiddel dat kan helpen bij het regelen van jouw stresslevel en inzet van energie. 

Het model voor duurzaam presteren

Model voor duurzaam presteren - Dianne