Open avond master Healthy Ageing Professional

De opleiding houdt zich bezig met de toekomstvragen van de volksgezondheid (o.a. gezondheidsbevordering en preventie). Heb je interesse in de master Healthy Ageing Professional? Voltijd of deeltijd? Op de open avond op woensdag 23 november geven we om 19.00 uur en om 20.00 uur een presentatie voor zowel de deeltijd als de voltijd variant. Tussendoor ben je van harte welkom in de centrale ruimte om even kennis te komen maken of om vragen te stellen aan (oud) studenten en/of docenten. Graag tot dan!

Heb jij in de sector gezondheid, welzijn of sport een bacheloropleiding afgerond? Ben je gedreven en nieuwsgierig? En wil je over de grenzen van je eigen discipline heen kijken om multidisciplinaire en complexe vraagstukken rondom gezond ouder worden op te pakken? Kies dan voor de 1-jarige Master Healthy Ageing Professional (voltijd) of 2-jarige traject (deeltijd) waarin je studeren en werken combineert.

Over de opleiding

We worden steeds ouder en willen dat op een gezonde manier doen. Als aanstaand professional in het werkveld van gezondheid, welzijn en sport krijg je dan ook te maken met een steeds oudere doelgroep. Tegelijkertijd brengt de ouder wordende samenleving specifieke bestuurlijke, maatschappelijke en organisatorische uitdagingen met zich mee.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) riep het decennium 2020-2030 niet voor niets uit tot het “Decade of healthy ageing”.

De voltijdmaster Healthy Ageing houdt zich daarom bezig met dé toekomstvragen van de volksgezondheid. We leren je om multidisciplinair en evidence-based aan de slag te gaan met innoveren en implementeren.

Waarom de Master Healthy Ageing Professional?

  • Kleinschalige opleiding met een persoonlijke sfeer;
  • Evidence-based: weloverwogen beslissingen nemen op basis van het best beschikbare bewijs;
  • Bevlogen docenten uit de onderzoekswereld en/of praktijk van gezondheid, welzijn of sport.

Meerdere keren per jaar organiseren we zowel online voorlichtingen als fysieke voorlichtingen. Op onze kennismakingspagina vind je naast de data van deze voorlichtingen ook persoonlijke verhalen van studenten om meer te weten te komen over deze waardevolle master. Liever de master in deeltijd? Klik dan hier.

Wat ga je leren?

Om gezond oud te worden kun je nooit te vroeg beginnen. Daarom richten we ons in de master Healthy Ageing op ouder worden en niet alleen op oud zijn. Gezondheidsbevordering en preventie zijn dan ook belangrijke onderdelen van het curriculum. De focus ligt op de volwassenlevensfasen. We kijken naar toekomstvragen als gevolg van demografische verandering in verschillende contexten. In jouw Mastertraject ga je aan de slag met implementatie- en innovatieonderzoeksprojecten. Voorbeelden van zulke projecten zijn:

  • ‘Wat kan de proeftuin Ruwaard aanbieden zodat mensen met een lage sociaal-economische status en een chronische aandoening beter met de emotionele gevolgen van hun ziekte omgaan waardoor zij minder gebruik maken van de eerstelijnszorg in de Ruwaard?’
  • ‘Hoe kan de sociale omgeving worden ingezet om 65-plussers meer te laten bewegen in de openbare ruimte?’
  • ‘Op welke manier kan Genneper Parken een optimale en toekomstbestendige bijdrage leveren aan gezondheids- bevordering van de bewoners uit de stad Eindhoven?’
  • ‘Hoe kunnen welzijnsorganisaties in Eindhoven en omgeving coping en zelfzorg versterken bij de sociale professional, waardoor de kans op burnout afneemt?’