Open dag bachelor opleidingen

De eerstvolgende open dag in dit studiejaar vind plaats op zondag 12 maart 2023. 

Wil je jouw plezier in bewegen en sport overbrengen aan kinderen en jongeren in het onderwijs? Dan is de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) voor jou een passende keuze! Met jouw enthousiasme en ondernemende houding krijg jij de hele school in beweging.

Over de opleiding

Op Fontys ALO word je opgeleid om je leerlingen in de breedste zin te begeleiden naar een gezonde en actieve leefstijl. Dat gaat over goed leren bewegen, maar ook over waarden die je samen met het bewegen overbrengt, zoals gezondheid, teamwork en fairplay. Enthousiaste, inspirerende en kundige docenten ondersteunen je bij je studie en je persoonlijke ontwikkeling tot eerstegraads docent LO. Je bent straks bevoegd om les te geven binnen alle onderwijsvormen en op alle niveaus.

 

Waarom de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding?

  • Passie voor bewegen, (lichamelijke) opvoeding en het overbrengen van waarden rondom sport en bewegen aan kinderen en jongeren
  • Goede sfeer en een positief lesklimaat
  • Keuze uit vaste stagescholen, zodat jij altijd een leuke, zinvolle en goed begeleide stage hebt
  • Les in een van de ‘sportiefste’ gebouwen van Nederland, in de sportiefste omgeving van Eindhoven: Genneper Parken

Vind jij dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving? En wil jij iedereen in beweging krijgen? Kies dan voor de opleiding Sportkunde. Als sportkundige werk je aan vernieuwende oplossingen om iedereen van jong tot oud verantwoord te laten bewegen en tot een gezonde leefstijl te brengen.

Over de opleiding

Je gaat studeren en werken in een wereld waarin bewegen steeds belangrijker wordt. De leefstijl van mensen verandert en welvaartsziekten als overgewicht nemen toe. Ook de overheid en het bedrijfsleven zien de waarde van gezondheidsbevordering en investeren daar steeds vaker in. Daarnaast spelen bewegen en sport een belangrijke rol bij (het behouden van) sociale contacten. Tijdens de opleiding bereid jij je voor om op het gezondheidsvlak en sociaal-maatschappelijk vlak het verschil te maken.

Als sportkundige draag jij bij aan een actieve leefstijl in een beweegvriendelijke omgeving.

Waarom de opleiding Sportkunde bij Fontys?

  • Ruimte om je opleiding persoonlijk vorm te geven op basis van jouw ambities;
  • Praktijkgericht, stage lopen van jaar 1 t/m jaar 4 in een dynamisch werkveld;
  • Les in een van de ‘sportiefste’ gebouwen van Nederland, in de sportiefste omgeving van Eindhoven: Genneper Parken;
  • Intensieve studiebegeleiding van enthousiaste en bevlogen docenten.