Tweedaagse cursus 'Sportsubsidie (gevorderden)'

Ben je al een beetje bekend met subsidie aanvragen of heb je de basiscursus gevolgd? In de tweedaagse cursus ‘Sportsubsidie (gevorderden)’ ga je onder begeleiding je eigen subsidie aanvragen.

Sportprofessionals die begrijpen hoe groot de maatschappelijke impact van sport en bewegen is, zijn ook in staat om subsidies en fondsen binnen te halen. Veel professionals in de sport zijn iedere dag bezig om Nederland sportiever, weerbaarder en leefbaarder te maken. Sport en bewegen draagt ertoe bij dat Nederland een leukere plek is om te leven, te wonen en te werken, ook voor mensen die het wat moeilijker hebben. Wist je dat de kans dan ook groot is dat je in aanmerking komt voor allerlei subsidies en fondsen?
 

Tweedaagse cursus ‘Sportsubsidie (gevorderden)’

De ‘Sportsubsidie Expertclass’ is bedoeld voor de professional die meer wil weten over de subsidiemogelijkheden van de eigen projecten. Tijdens deze tweedaagse cursus krijg je handvatten, tips en inspiratie. Om de cursus direct meerwaarde te geven, gaan we aan de slag met het ontwikkelen van subsieprojecten en de voorbereidingen van een subsidieaanvraag. Interessant? Meld je dan aan voor ‘Sportsubsidie Expertclass’ die Fontys Sporthogeschool samen met Sportsubsidie.nl aanbiedt.

Deze verdiepende cursus is ideaal om meer inzicht te krijgen in de subsidiemogelijkheden van jouw eigen (sport) organisatie. Professionals die creatief, innovatief en in staat te zijn om maatschappelijke projecten te ontwikkelen, hebben ook meer mogelijkheden qua fondsenwerving.

Deze cursus:

 • leert je hoe je kansrijke projecten kunt ontwikkelen;
 • geeft verdiepend inzicht in de diversiteit aan subsidiemogelijkheden;
 • vergroot de subsidiemogelijkheden van de eigen (sport) organisatie en helpt je om een subsidiestrategie te ontwikkelen;
 • laat zien hoe je gebruik kunt maken van subsidies en fondsen;
 • biedt je een stappenplan om zelf gericht en onder begeleiding een subsidie aanvraag te doen;
 • geeft inzicht en handvatten ten aanzien van het beheer, de administratie en verantwoording van subsidies en fondsen.

 

Voor wie?

Deze verdiepende cursus is bestemd voor iedereen die al enige kennis en ervaring hebben met fondsenwerving. Dat kan omdat je de cursus ‘Sportsubsidie Basis’ hebt gevolgd (of een vergelijkbare cursus) of omdat je al ervaring hebt met subsidie- en fondsenwerving. De cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de sport en/of sectoren waarbij sport en bewegen wordt ingezet voor specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld zorg en welzijn).

Enkele voorbeelden zijn:

 • Projectleiders van gemeenten, (sport) bedrijven, sportbonden en andere sportorganisaties;
 • Verenigingsmanagers van maatschappelijk actieve verenigingen;
 • Buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen;
 • Projectleiders van welzijnsinstellingen en maatschappelijke stichtingen;
 • Adviseurs en projectleiders van innovatieve (sport) bedrijven.