Brabant beweegt buiten

Brabant Beweegt Buiten helpt jou op weg om Zuid Nederland beweegvriendelijker te maken. Samen met ons netwerk ondersteunen we gemeenten, buurtsportcoaches en andere sport- en beweegprofessionals bij het werken in of aan een beweegvriendelijke omgeving. Dit doen we van A tot Z, van Agendasetting tot het ondersteunen van professionals die Zichzelf continue ontwikkelen en van visie tot meedenken aan een passende oplossing.  

Wij geloven in de kracht van sport en bewegen in de openbare ruimte. Hiermee ontwikkel je laagdrempelig sport- en beweegaanbod en draag je bij aan positieve gezondheid van inwoners. We weten ook dat dit niet eenvoudig en vanzelfsprekend is en daarom helpen we je graag op weg. In visie, beleid, gebiedsontwikkelingen, buurtanalyses, uitvoeringsplannen, evaluaties of onderzoeken.  

Brabant Beweegt Buiten is een initiatief van Fontys Sport en Bewegen en SSNB. Bij ons kun je terecht voor advies & onderzoek, procesbegeleiding, verbinding met ons netwerk, opleiding & coaching en actuele kennis en praktijkvoorbeelden. We zetten in op het delen van onze kennis en kunde in de lokale context. Dat doen we met studenten, adviseurs en experts.  

Kun jij onze hulp gebruiken? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Maartje Kunen (m.kunen@fontys.nl) of Noud van Herpen (n.v.herpen@ssnb.nl) en bezoek www.brabantbeweegtbuiten.nl voor meer informatie.  

De kracht van onze partners

Dit project wordt gedraaid in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant (SSNB).

SSNB

Brabant beweegt buiten

Dit project wordt gedraaid door Maartje Kunen in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant.

Maartje Kunen

Maartje Kunen is docent in de bachelor Sportkunde. Zij is sociaal planoloog (Radboud Universiteit Nijmegen) en daarvoor afgestudeerd als docent aardrijkskunde (HAN). Maartje heeft gewerkt bij stedenbouwkundige adviesbureaus en bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen

Binnen het lectoraat Move to Be doet Maartje onderzoek naar de gezonde leefomgeving en daarmee de verbinding tussen sport, bewegen, gezondheid en ruimtelijke ordening.

Hierbij staat volgende vraag centraal: ‘Hoe kunnen we de leefomgeving van mensen zo inrichten dat ze worden uitgedaagd, gefaciliteerd en gestimuleerd om in beweging te komen?’ Het Beweegvriendelijke Omgeving model staat hierin dikwijls centraal.