Associate Degree Topsport en Talentcoach

Behoort het begeleiden van (top)sporters en talenten, een begeleidingsteam aansturen of het bepalen van een meerjarenbeleid van je organisatie, tot je ambities? Dan is de tweejarige deeltijd- opleiding Associate Degree Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), iets voor jou.

Over de opleiding

Goed opgeleide trainer-coaches, op alle niveaus, zijn nodig in een optimaal topsportklimaat. De toenemende complexiteit van de werkzaamheden van trainer-coaches zorgt ervoor dat dat de eisen steeds hoger worden. Een begeleidingsteam bestaat uit steeds meer specialisten, de technologische toepassingen worden uitgebreider en het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk worden steeds belangrijker. Om die reden is het belangrijk dat ook trainer-coaches zich blijven ontwikkelen.

Waarom de opleiding Associate Degree Sport?

  • Een Associate degree is een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet.
  • Met een Ad Sport diploma ben je inzetbaar als hbo’er binnen (top)sportverenigingen, regionale en nationale trainingscentra en regionale of nationale selectie teams.
  • Je stroomt eenvoudig door naar de bacheloropleiding Sportkunde. Je volgt dan een studieprogramma van 120 tot 150 studiepunten (afhankelijk van je studieroute binnen Sportkunde). Voordat je kunt starten moet je aan de toelatingseisen voor Sportkunde voldoen.

Accreditatie

Het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) moet de opleiding nog beoordelen. Naar alle verwachting gaat dit in het najaar van 2022 gebeuren. Na dit formele accreditatiebesluit kun jij je via de website van de Ad Sport bij Fontys inschrijven. Dit zal vanaf januari 2023 zijn. Vanaf september 2023 kun je dan starten met de opleiding.

Waarom de opleiding Associate Degree Sport? Een Associate degree is een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet. Met een Ad Sport diploma ben je inzetbaar als hbo’er binnen (top)sportverenigingen, regionale en nationale trainingscentra en regionale of nationale selectie teams. Je stroomt eenvoudig door naar de bacheloropleiding Sportkunde. Je volgt dan een studieprogramma van 120 tot 150 studiepunten (afhankelijk van je studieroute binnen Sportkunde). Voordat je kunt starten moet je aan de toelatingseisen voor Sportkunde voldoen.