Dag van het Sportonderzoek 2022

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2022 vindt plaats op 24 november. Dit keer bij Calo Windesheim. Het thema is een leven lang bewegen.

De Dag van het Sportonderzoek (DSO) is een landelijk congres voor en door sportonderzoekers. De DSO richt zich op onderzoekers die op wat voor manier dan ook te maken hebben met sportonderzoek. Met name het werk aan elkaar presenteren en daarover met elkaar in debat gaan staat op deze dag centraal. Diverse thema’s die spelen binnen de sportpraktijk komen aan bod, zoals gezondheid, maatschappij, aangepast sporten, topsport en evenementen. De DSO wordt elk jaar georganiseerd door een andere sportopleiding. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut in samenwerking met Kenniscentrum Sport. De eerste DSO is georganiseerd in 2010 bij het Sportcentrum Universum in Amsterdam.

De Dag van het Sportonderzoek vindt in 2022 plaats in Zwolle op donderdag 24 november. Als extra netwerkevenement is er op woensdagavond 23 november de Nacht van het Sportonderzoek, een informele netwerkbijeenkomst met een unieke pubquiz vol wetenswaardigheden.

De DSO is deze editie onderdeel van de LO- & Sporttweedaagse. Woensdag 23 november staat in het teken van de Dag voor Lichamelijke Opvoeding georganiseerd met en door de KVLO. Daarmee maken we de koppeling tussen enerzijds het bewegingsonderwijs en anderzijds de sport.

Fontys Sport en Bewegen is aanwezig tijdens DSO 2022. Lectoraat Move to Be is goed vertegenwoordigd door een delegatie van onderzoekers.

Ben jij er ook bij?