Eendaagse cursus gedragsverandering

Als professional die de cliënt wil ondersteunen bij het verbeteren van zijn leefstijl, dien je kennis te hebben over het proces van gedragsverandering.  Zo moet je met de cliënt kunnen achterhalen welke factoren bepalend zijn voor het leefstijlgedrag. Daarnaast is het van belang dat je als professional de motivatie om te veranderen bij de cliënt kunt bevorderen. En het is zaak dat je de cliënt kunt ondersteunen bij het verduurzamen van het nieuwe gedrag. Deze drie vaardigheden vormen de kern van deze cursus. Ze zullen je helpen om de slagingskans van je coachaanpak bij leefstijlverandering te vergroten.
 

Over de cursus ‘Gedragsverandering – het creëren van gezonde gewoontes’

Gedragsverandering is makkelijker dan je denkt. Maar je moet wel de juiste aanpak en strategieën hanteren. In deze cursus komen recente inzichten uit de gedragswetenschappen aan bod. Door het gericht inzetten van deze inzichten ben je beter in staat je keuzes te onderbouwen en kom je verder dan alleen goed bedoelde adviezen. De focus ligt zowel op het ondersteunen van bewuste verandering als op het inspelen op automatische gedrag als gewoontes en impulsen.

Door het volgen van deze cursus leer je gedrag beter begrijpen en hoe dit het beste (duurzaam) kunt beïnvloeden. Je leert een onderbouwde systematiek voor het analyseren van gedrag en het ontwerpen van een coachplan gericht op het veranderen van leefstijlgewoontes.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor professionals die zich bezig houden met leefstijlverandering en meer inzicht willen krijgen in het begrijpen en beïnvloeden van leefstijlgedrag.

Dan sluit de cursus ‘Gedragsverandering – het creëren van gezonde gewoontes’ perfect aan bij jouw ambities.