Eendaagse cursus Groepsdynamica

Samenwerken levert zoveel meer op dan elke individuele bijdrage. Maar werken met anderen kan ook weerstand, onbegrip en frustratie opleveren. Al deze uitingen zijn normaal in de ontwikkeling van groepen. Begrip hebben voor dit proces en herkennen waar de groep behoefte aan heeft, is de eerste stap in het ondersteunen van de ontwikkeling van de groep naar een hecht team.

 

Over de eendaagse cursus Groepsdynamica

Werken met groepen is schitterend. Samenwerken levert zoveel meer op dan elke individuele bijdrage. Maar werken met anderen kan ook weerstand, onbegrip en frustratie opleveren. Al deze uitingen zijn normaal in de ontwikkeling van groepen. Sterker nog, zonder dit gedrag zal de groep nooit echt autonoom kunnen presteren. Begrip hebben voor dit proces en herkennen waar de groep behoefte aan heeft, is de eerste stap in het ondersteunen van de ontwikkeling van de groep naar een hecht team. En daar hebben ze op verschillende momenten echt behoefte aan!

Deze cursus:

  • Helpt jou om inzicht te krijgen hoe groepen zich manifesteren;
  • Geeft inzicht in de verschillende groepsfases die groepen doorlopen;
  • Biedt handvatten om de verschillende groepsfases te herkennen;
  • Laat zien wat de rol van de natuur kan zijn in de ontwikkeling van een groep;
  • Bevat actieve werkvormen;
  • Vindt voor een groot deel plaats in de natuur.

 

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met groepen werkt. Dat kan in verschillende rollen en contexten zijn. Denk bijvoorbeeld aan functies binnen de zorg, onderwijs, sport, welzijn of recreatie.