Fontys Vitaliteitsweek 2022

In dit nieuwsbericht nemen we je mee in de highlights van de Fontys Vitaliteitsweek waarin Fontys medewerkers en studenten in beweging brengt.

De Fontys Vitaliteitsweek startte met een livestream waarin Dennis Arts meer vertelt over vitaliteit inclusief praktische tips.
Opening – Iedereen wil zich fit en vitaal voelen maar dat blijkt in de praktijk nog best lastig te realiseren. De intentie is er, de motivatie vaak ook maar toch lukt het niet om minder te zitten, wat vaker te bewegen of om voldoende te slapen. Om maar een paar vitaliteitsbronnen te noemen. Hoe kan dat? Maar nog belangrijker, hoe krijg ik het wel voor elkaar. In deze webinar neemt Dennis Arts jou mee in het oerwoud van termen en definities. Mythes worden ontkracht, theorie wordt begrijpelijk gemaakt en je krijgt praktische handvatten om meteen mee aan de slag te gaan. Dus wil je vitaler op je werk zijn dan gaan we werk maken van je vitaliteit. Kijk en doe mee!

Na de opening volgde een webinar van Chantalle Weemaes van TopState over energie. 
Webinar – In dit live Webinar komt o.a. de hoeveelheid energie aan bod. Waar halen we door de dag heen energie vandaan en hoe kun je dit, deze biochemische processen, zelf beïnvloeden om vitaal te werken en leven? Chantalle duikt ook in de gelaagdheid van het brein. Je leert deze lagen zelf te beïnvloeden voor meer energie. In dit Webinar werkt Chantalle Weemaes met 2 ludieke metaforen die energiemanagement en het creëren van energie snel duidelijk en beïnvloedbaar maken.

Later in de week volgde nog de mogelijkheid om Health checks te laten doen door het team van Move to Health onder leiding van docent-onderzoeker Frank Bauman. 
Health check – Een Health Check vormt een goede optie voor alle medewerkers. De afname van een Health Check kan bewustwording creëren voor eigen (ongezonde) gedragingen, die vaak onbekend zijn, waarnaast deze inzicht geeft in mogelijke veranderingen in leefstijl. Ook medewerkers die bewust bezig zijn met hun gezondheid kunnen baat hebben bij een Health Check, doordat deze laat zien of zij op een verantwoorde manier bezig zijn.

Ook de Workwalk werd uitvoerig besproken door onderzoeker Ida Damen. 
Workwalk – Alweer zittend vergaderen? Probeer eens wat anders! Via WorkWalks combineer je het nuttige met het aangename, door beweging te integreren in je werk. Wandelend vergaderen verhoogd de productiviteit en creativiteit, waarnaast je tegelijkertijd aan je eigen gezondheid werkt. Daarnaast zul je zien dat je gesprekken er beter op worden en je met meer energie terugkomt op kantoor. Personen als Steve Jobs en Barack Obama gingen je niet voor niets voor! In deze wandelende workshop wordt het belang van wandelend werken benadrukt en worden tips besproken om dit in je eigen werk toe te passen. Hiernaast wordt ingegaan op de wijze waarop jij een Work Walk kunt integreren in je eigen werkpatroon. Praktische tips rond dit thema worden gedeeld en oefeningen worden op twee punten onder begeleiding uitgevoerd.