MoCap opnames bij Fontys

Marketing creative Mario Paiano is met Provrex bezig met het vastleggen van bewegingen. Er wordt gekeken naar AR/VR toepassingen in de les.

Onze marketing creative Mario Paiano is bezig met visualisaties voor het uitvoeren van bewegingsanalyses. Hierbij wordt gebruik gemaakt van VR en AR technieken 🥽👨‍💻.

Een actuele vraag is, is intelligente technologie in het onderwijs een kans of bedreiging? Hier schreef Bron, onafhankelijk nieuwsplatform Fontys een artikel over. Wat ons betreft is het inzetten van o.a. AR en VR een toevoeging op het huidige onderwijs en gaat het studenten helpen met studeren. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied via de social kanalen.

“De eerste opnames zitten erop. Gisteren bij Fontys samen met onze partner Provrex B.V. diverse MoCap opnames gemaakt van diverse bewegingen.

Deze gaan we in VR /AR(Mixed Reality) toepassen voor onder andere bewegingsanalyse. In deze pilot starten we met een aantal testbewegingen welke het docenten- en studententeam vervolgens in VR en AR gaan ervaren. Met de feedback gaan we aan de slag om te kijken welke nieuwe mogelijkheden er ontstaan. Gewoon beginnen en ervaringen opdoen is hierbij het uitgangspunt.

De zaal zelf is ook vastgelegd en zal in Unity tot leven worden gebracht om de beweging ook in een herkenbare situatie te plaatsen.

Stap 1 is om studenten uiteindelijk plaats- en tijd onafhankelijk aan de slag te kunnen laten gaan met goede voorbeelden. Maar ook voor beter inzicht te krijgen in bewegen door de beelden te analysen. Dit door er vrij omheen te kunnen bewegen in VR/AR en de tijd te kunnen manipuleren. Stap 2 volgt later…”