Run-fietspad van 040Beweegt

Run-fietspad van 040Beweegt moet mensen uit de auto halen: ‘Sprintje?’

EINDHOVEN – Aangemoedigd door leerlingen van de Internationale School Eindhoven (ISE) fietst wethouder Stijn Steenbakkers met vier leerlingen, een skater en een hardloper onder de finishboog van het run-fietspad op de Oirschotsedijk. De route van 040Beweegt is hiermee donderdagochtend geopend.

Project #040Beweegt

Docent-onderzoeker Maartje Kunen is betrokken bij dit project vanuit Fontys lectoraat Move to Be. Voor meer informatie over dit project contact Maartje via m.kunen@fontys.nl.

Maartje Kunen

Maartje Kunen is docent in de bachelor Sportkunde. Zij is sociaal planoloog (Radboud Universiteit Nijmegen) en daarvoor afgestudeerd als docent aardrijkskunde (HAN). Maartje heeft gewerkt bij stedenbouwkundige adviesbureaus en bij het Kenniscentrum Sport.

Binnen het lectoraat Move to Be doet Maartje naar de gezonde leefomgeving en daarmee de verbinding tussen sport, bewegen, gezondheid en ruimtelijke ordening. Hierbij staat volgende vraag centraal: ‘Hoe kunnen we de leefomgeving van mensen zo inrichten dat ze worden uitgedaagd om in beweging te komen?’