SportContrainer Eckart geopend

Op 31 augustus is de nieuwe SportContrainer in Eckart officieel geopend met wethouder Maes van Lanschot. Het is een uitklapbare container met allerlei sportelementen om mensen in de openbare ruimte in beweging te brengen. De sportpop-up is in het bezit van de gemeente Eindhoven en reist na drie maanden naar een nieuwe plek in de stad.

Een uitdagende impuls

Er gebeurt in Eindhoven ontzettend veel op het gebied van sport en bewegen. Er zijn steeds meer sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte, zoals de Cruyff Courts en het Urban Sportpark. Vanaf nu hoort ook de SportContrainer daarbij. Samen met onder andere bootcamp The Running Ant en wethouder Maes van Lanschot werd de sportpop-up geopend. “De SportContrainer geeft een uitdagende impuls aan sporten in de openbare ruimte. De verwachting is dat het tijdelijke karakter van de SportContrainer zorgt voor extra interesse”, aldus Maes. “Ook biedt de SportContrainer de mogelijkheid om te experimenteren met sport- en beweegvoorzieningen in verschillende wijken bij verschillende leeftijdsgroepen. Zo leren we wat er op welke locatie wel en/of niet werkt. Dat levert waardevolle input op voor andere, meer structurele projecten”, aldus Sanne van Mierlo, sportregisseur Eindhoven Sport.
 

Samen met partners

De SportContrainer is voor iedereen kosteloos te gebruiken. Van jong tot oud, van individueel tot beweeggroep. Elke week is er een programma waarbij je met verschillende partners of sportaanbieders in beweging kunt komen. Partners, zoals Bootcamp The Running Ant, SGE Orion, Fit with Jay, 24Advice en Dynamo Jeugdwerk, helpen daarbij. Voel je een drempel om van de bank af te komen? Of kun je wat individueel sport- en beweegadvies gebruiken? Dan kun je bij de sportregisseurs van Eindhoven Sport terecht.
 
De SportContrainer is eigendom van de gemeente. Meer weten over SportContrainer of Eindhoven Sport? Neem contact op met Peter Engels via p.engels@eindhoven.nl of 06 18 34 54 17. Of kijk op: www.eindhovensport.nl/sportcontrainer.