Online open avond master Healthy Sport- en Bewegingsonderwijs

De opleiding richt zich op sport- en bewegingsonderwijs, het verbinden van school, sport en omgeving en curriculumvernieuwing binnen de Lichamelijke Opvoeding. Heb je interesse in de master Sport- en Bewegingsonderwijs? Volg dan zeker een (online) voorlichting van deze master!

Ben jij docent Lichamelijke Opvoeding of vakleerkracht Bewegingsonderwijs en klaar voor meer diepgang? Wil jij gefundeerde invloed uitoefenen op het vak LO op jouw school? Wil jij in staat zijn om echte verandering in te zetten en LO naar een hoger niveau te brengen? Ga dan voor deze professionele master Sport- en Bewegingsonderwijs.

Over de opleiding

Het vak lichamelijke opvoeding, of bewegingsonderwijs, wil jeugd bekwaam maken voor een levenslange actieve leefstijl. Als docent LO en vakdocent draag je hieraan bij, maar wil je dat welllicht nóg diepgaander doen. In deze master doe je de kennis en kunde op om de (eigen) LO-omgeving te vernieuwen. De master Sport- en Bewegingsonderwijs legt het accent op het beïnvloeden van gedrag, het verbinden van school, sport en omgeving en curriculumvernieuwing binnen de Lichamelijke Opvoeding. Je bent hierna in staat om goed onderbouwd praktijkveranderingen door te voeren.

Waarom de Master Sport- en Bewegingsonderwijs?

  • Evidence-based: weloverwogen beslissingen nemen op basis van het best beschikbare bewijs;
  • Les in een modern gebouw dat sport, bewegen en educatie uitstraalt;
  • Kleinschalige opleiding met een persoonlijke sfeer;
  • Altijd actueel en innovatief onderwijs.

Wat ga je leren?

Je legt een stevige basis in onderzoeksvaardigheden om een onderbouwd kritische houding te krijgen. Je leert alles over evidence-based ontwerpen van bewegingsonderwijs, de kansen en effecten van (lokaal) sportbeleid op sport en bewegen, en het beïnvloeden van bewegingsgedrag van leerlingen en mededocenten. In je masterthesis voer je een toegepast wetenschappelijk onderzoek uit en breng je verandering meteen in de praktijk. 

  • Onderzoeksvaardigheden aanleren voor een onderbouwd kritische houding
  • Toegepast wetenschappelijk onderzoek uitvoeren
  • Leiderschapskwaliteiten vergroten
  • Verdieping op sport- en onderwijsbeleid, bewegen en gezondheid, gedragsverandering en curriculumvernieuwing