Open avond Ad Sport | Topsport- en Talentcoach

Behoort het begeleiden van (top)sporters en talenten, een begeleidingsteam managen of het ontwikkelen van topsportbeleid van je organisatie, tot je ambities? Dan is de tweejarige deeltijd- opleiding Associate degree Sport, met het uitstroomprofiel Topsport- en Talentcoach (TTC), iets voor jou.

 Over de opleiding

Goed opgeleide trainer-coaches, op alle niveaus, zijn nodig in een prestatiegericht, verantwoord en veilig (top)sportklimaat. De toenemende complexiteit van de werkzaamheden van trainer-coaches zorgt ervoor dat de eisen steeds hoger worden. Een begeleidingsteam bestaat uit steeds meer specialisten, de technologische toepassingen worden uitgebreider en het vertalen van wetenschappelijke inzichten naar de praktijk worden steeds belangrijker. Om die reden is het belangrijk dat ook trainer-coaches zich blijven ontwikkelen in hun vak.

 

Waarom de Ad Sport | Topsport- en Talentcoach?

  • Een Associate degree is een zelfstandige hbo-opleiding met een eigen graad en praktisch van aard en opzet.
  • Met een Ad Sport diploma ben je inzetbaar als hbo’er binnen (top)sportverenigingen, regionale en nationale trainingscentra en regionale of nationale selectie teams.
  • Je stroomt eenvoudig door naar de bacheloropleiding Sportkunde. Je volgt dan een studieprogramma van 120 tot 150 studiepunten (afhankelijk van je studieroute binnen Sportkunde). Voordat je kunt starten moet je aan de toelatingseisen voor Sportkunde voldoen.

 

Wat ga je leren?

Jouw opleiding naar het vak trainer-coach wordt vorm gegeven binnen de door jou gekozen authentieke situatie van jouw sport. Jouw sport wordt de context waarin jij een 6-tal beroepstaken uit gaat voeren als trainer-coach. Daarnaast kom je één dag in de week naar de opleiding om samen met en van andere coaches te leren.

  • Praktijkgerichte opleiding in samenwerking met jouw leerwerkplek;
  • Leren van en met andere coaches;
  • Keuzeruimte om die theorie modules te volgen die bijdragen aan jouw ontwikkeling.