WorkWalk

WorkWalk  

Alweer zittend vergaderen? Probeer eens wat anders! Combineer het nuttige met het aangename. Door wandelend te vergaderen verhoogd de productiviteit, creativiteit en werk je tegelijkertijd aan je gezondheid. Daarnaast zul je zien dat je gesprekken er beter op worden en je met meer energie terugkomt op kantoor. WorkWalks zijn de perfecte manier om beweging echt te integreren in je werk.  

WorkWalk op de High Tech Campus 

De High Tech Campus is een mooi voorbeeld waar, in samenwerking met Fontys Sport en Bewegen, inmiddels vier WorkWalk routes zijn aangelegd. Elke route heeft zijn eigen afstand en tijdsduur. Deze routes zijn bovendien voorzien van bewegwijzering, zodat je je volledig kunt focussen op je vergadering. Jij en je collega’s weten zo nog beter waar je aan toe bent en hoef je zelf dus geen route uit te stippelen. De routes zijn daarnaast ook geïntegreerd in de outlookagenda’s, zodat dit als locatieoptie gekozen kan worden.  

WorkWalk op jouw eigen locatie 

Mocht jij en je organisatie een WorkWalk willen organiseren en/of een WorkWalk route willen aanleggen, neem dan contact op met Frank Bauman (f.bauman@fontys.nl). Een WorkWalk is voor elke organisatie op maat te maken, onafhankelijk van de duur en/of andere specifieke wensen. Ook overige aanvullende vragen kunnen naar bovenstaand e-mailadres verstuurd worden.  

WorkWalk High Tech Campus op 22 juni 2022

Bekijk hier de foto’s en het nieuwsbericht naar aanleiding van de WorkWalk op de High Tech Campus tijdens de Holst Innovation Day 2022. Op deze dag verzorgden de studenten van het project Move to Health een WorkWalk demo voor de deelnemers op de groene route met 2 hubs en presentaties over het concept.

ED WorkWalk

Move to Health

Over Move to Health

Tijdens een Move to Health project bieden derdejaars en vierdejaars studenten van de opleiding Sportkunde beweeg- en gezondheidscampagnes voor medewerkers. Gezondheid en vitaliteit leiden immers tot betere prestaties bij medewerkers en een vitale bedrijfscultuur. 

Beweeginterventies binnen bedrijven 

De meest succesvolle beweeginterventies bevatten vaak combinaties van maatregelen. De optimale mix van interventiemaatregelen bevat in ieder geval maatregelen die betrekking hebben op informatievoorziening over bewegen, het aanbieden van beweegprogramma’s en het inrichten van de omgeving op bewegen. Individueel aangepaste beweegprogramma’s zijn effectief in het beïnvloeden van beweeggedrag, ook over een periode langer dan een jaar.

Aanbod Move to Health

Het aanbod van Move to Health bestaat uit gezondheidspromotie en het aanbieden van verschillende beweeginterventies; individuele- of groepsinterventies. Voorbeelden van beweeginterventies zijn lunchwandelingen, trapacties, fitbreak, sportbegeleiding, beweegcompetities, beweegcoaching en health-checks. Om tot een aanpak op maat te komen zal eerst onderzocht worden wat de behoeftes zijn van medewerkers door een quickscan uit te voeren. Zo sluiten de beweeginterventies goed aan bij de doelgroep en is de kans op borging groot.