Data enabled running

In dit onderzoeksprogramma draagt een groep onderzoekers bij aan het ontwerpen van slimme oplossingen voor recreatieve lopers.

Het onderzoeksprogramma Data-Enabled Running, geïnitieerd door Prof. dr. Steven Vos en Prof. dr. ir. Aarnout Brombacher, draagt een groep enthousiaste (ontwerp)onderzoekers met verschillende opleidingsachtergronden bij aan het ontwerpen van slimme oplossingen voor recreatieve lopers. Binnen deze groep van hardlopers zijn er grote onderlinge verschillen in demografische, fysieke, mentale en omgevingskenmerken. Hierdoor ontstaat een uitdagende ontwerpuitdaging die we met plezier omarmen.

Door het combineren van sensordata (zoals hartslag, energieverbruik en lichaamshouding), met psychografische data (zoals motieven, attitudes en percepties) en contextuele data (zoals socio-economische data, geografische data en meteorologische data), willen we een beter inzicht krijgen in de individuele, sociale en omgevingsfactoren die de deelname aan het hardlopen versterken (of beperken). Deze informatie wordt gebruikt om gepersonaliseerde producten, systemen en diensten te ontwikkelen.

De kracht van onze partners

Dit onderzoeksprogramma Data-Enabled Running, geïnitieerd door Prof. dr. Steven Vos en Prof. dr. ir. Aarnout Brombacher, is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen.

TU/e

Data enabled running website

“Embracing the enormous design challenge and the design space in recreationalrunning” 

Data enabled running

Team data enabled running

Dit project wordt gedraaid door Steven Vos.

Steven Vos

Steven Vos is een bruggenbouwer tussen disciplines, beleidsdomeinen en sectoren, maar vooral tussen mensen. Hij wil mensen inspireren en enthousiasmeren om hun grenzen te verleggen en elkaars expertises te versterken, met respect voor ieders eigenheid en talenten. Hij is een veelgevraagde spreker, zowel op (internationale) wetenschappelijke congressen en symposia als op studiedagen, workshops en theatervoorstellingen voor een divers publiek. Zijn open, inspirerende en verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen (en hoe organisaties hierin vaak te kort schieten) krijgt heel wat bijval.

Samen met een team van enthousiaste onderzoekers wil hij nadrukkelijk bijdragen aan het slim en duurzaam verankeren van verantwoord sporten en bewegen, onder meer door het stimuleren en faciliteren van een actieve levensstijl op maat van personen, hun omgeving en de setting waarin ze vertoeven. De ambities van het lectoraat worden uitgewerkt rondom drie centrale kennisthema’s: (i) leren bewegen, (ii) actieve leefstijl, en (iii) beweegvriendelijke omgeving. Zijn onderzoek situeert zich op het snijvlak van diverse disciplines.