Innovation challenges door studenten van Fontys en TU/e diverse opleidingen.
Donderdag 22 juni vond de Innovation Chat & Drinks plaats bij de Workplace Vitality Hub. Hub manager Marieke van Beurden trapte de studenten pitch middag af. Studenten van Fontys en TU/e voerden afgelopen (half) jaar (afstudeer)stages uit op de hub: van tweedejaars meewerkstage zoals Move to Health tot en met een PhD onderzoek. Vandaag was de dag van de eindpresentaties. Iedere student pitchte zijn of haar project/onderzoek waarna een informatiemarkt volgde waarin de studenten meer tijd voor diepgang, uitleg en vragen kregen.
Pitches
Adempatronen door Rocio Molina Barea (International Communication Management). Adempatronen hebben een negatief effect op onze leefstijl en vitaliteit. Ademoefening op het toilet is de gezonde keuze en de oefening overslaan is de ongezonde keuze.
Fittar door Lisa van Hoof (Sportkunde). Lisa vertelde meer over de Fitter smart mirror, vraagstuk over hoe de spiegel te gebruiken en deze aantrekkelijker te maken voor gebruik in de hub. Lisa onderzocht de behoeftes in de hub.
Leaf the desk outside door Lars (Toegepaste Psychologie). De desk is een kantoormeubel voor buiten. De onderzoeksvraag van Lars was: Hoe stimuleer je werknemers om de Leaf desk te gebruiken? Waarom zou je werknemers stimuleren om naar buiten te gaan? Dit gaat over gedragsverandering en bijbehorende methodes.
Loungescape powernap door Karlijn Kuijpers (Sportkunde). De vraag in Karlijn haar onderzoek was: Hoe stimuleer je het gebruik van de loungescape? Hiervoor heeft ze de bank van Ahrend ingezet in de hub en bij een Fontys locatie.
Nudging the office environment door Deena Versluis (Fontys master Healthy Ageing). Het doel van Deena is om zitgedrag te verminderen onder werknemers om gezondheid te bevorderen en zo ziektes tegen te gaan. Hiervoor heeft ze diverse nudging aangebracht op het kantoor om de effecten ervan te meten.
Gezond en duurzaam eetgedrag op de High Tech Campus door Kjara Sofi (International Communication Management). Compass zet in op duurzaamheid en gezond eten o.a. door de vleesconsumptie te verminderen. Kjara deed hier meer onderzoek naar.
Vitaliteit bij immobiliteit door Mylonne Sanders (Ondernemerschap en Retail Management). Mylonne deed onderzoek naar het bevorderen van mobiliteit onder de immobiele doelgroep.
Stimuleren van wandelen tijdens de werkdag door Jennifer de Brouwer (Toegepaste Phsychologie). De onderzoeksvraag was: Hoe kunnen we medewerkers meer laten bewegen? Jennifer maakte een Strava wandelgroep aan met challenges en stelde het beweegbuddy systeem in en zorgde voor schermen met motivatie beelden in de hub.
Hybride teamspirit door Lidewel Angelo (SIC Werkgeluk). Het idee is om op verschillende (sociale) plekken schermen te plaatsen om sociaal contact te houden met mensen die online zijn aangehaakt.
Digital feedback system door Micaela Tamara Teran Ferrel en Abdullah Ayedh (Fontys/ PULSED). Micaela en Abdullah valideren producten in de hub en laten zien hoe de producten effectief ingezet kunnen worden.
Pleasurable troublemakers door Pim Bakels (Toegepaste Psychologie). Pim gebruikt nudiging om gezondheid te bevorderen. Hij gaf o.a. pianotrap in Londen en de goudvis om meer te drinken als voorbeelden.
Stresstest door Stan van Tuel (Toegepaste Psychologie). De vraag was: Hoe kan je technologie goed inzetten tegen stress? Technologie ziet verschijnselen van stress, terwijl mensen vaak te laat zijn als ze zeggen stress te ervaren. Door middel van een horloge, ontwikkeld door Imec, heeft Stan stress gemeten bij de deelnemers van het onderzoek en de bijbehorende factoren zoals verhoogde transpiratie.
Light experiment door Myrta Gkaintatzi Masouti (PhD student Health & Light aan TU/e). Myrtha deed onderzoek naar het effect van licht op onze hersenen en de gevolgen daarvan.
A new way of working require new skills door Ganderd Verhoeven (Toegepaste Psychologie). Ganders ging dieper in op de invloeden van werkonderbrekingen, hybride werken en autonomie op werk en het effect op effectief werken. Werk autonomie (goede balans is positief voor performance, motivatie, work life satisfaction) werken vanuit huis (focus en kalmte), werken op kantoor (samenwerking, sociale voordelen en verbindingen) en werk onderbrekingen (focus minder, negatief effect)
SitFit door Linda Schellenberg (TU/e Industrial Design). Linda wil mensen meer bewust maken van de zit en sta tijd door inzet van een timer van Ahrend op de tafel.