Online open avond master Healthy Ageing

De opleiding richt zich op sport- en bewegingsonderwijs, het verbinden van school, sport en omgeving en curriculumvernieuwing binnen de Lichamelijke Opvoeding. Heb je interesse in de master Healthy Ageing? Volg dan zeker een (online) voorlichting van deze master!

Wil jij richting geven aan de ingrijpende transitie naar een gezonder Nederland? Kies dan voor de een-jarige voltijdopleiding Master Healthy Ageing. We leren je om multidisciplinair en evidence-based te innoveren en te implementeren. Je wordt een Change Agent die organisaties en mensen in beweging zet.
 

Over de opleiding

Jij kan jouw stempel gaan drukken op die transitie. Jij hebt ideeën over hoe we Nederland gezonder kunnen maken. Wij helpen jou bij het uitwerken en onderbouwen ervan en deze ideeën écht in de praktijk te brengen. Je doet kennis en vaardigheden op en leert om multidisciplinair en evidence-based te innoveren en te veranderen. 
We bieden een individueel leertraject waarin je wordt uitgedaagd om te groeien. Waarmee je jouw ambitie waar kunt maken en jouw carrière een vliegende start geeft. We combineren jouw drijfveren met onze expertise en ons netwerk. We maken het persoonlijk.

De Nederlandse samenleving vraagt om een transitie naar gezondheid. Niet zorg en ziekte, maar gezondheid en gedrag zouden centraal moeten staan. We moeten meer dan nu inzetten op een manier die de gezondheid bevordert en die tot grotere gezondheidswinst leidt.

 

Waarom de Master Healthy Ageing?

  • Leer om jouw stempel te drukken op een gezonder Nederland;
  • Praktijkgericht en evidence-based aan de slag met uitdagende gezondheidsvraagstukken;
  • Kleinschalige opleiding met een persoonlijke sfeer;
  • Word Master of Science en geef je carrière een vliegende start.

 

Wat ga je leren?

Je leert hoe je richting kunt geven aan de transitie naar een gezonder Nederland. Daarvoor is het allereerst noodzakelijk om het begrip gezondheid te doorgronden en vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Vervolgens is het zaak om de dynamiek van een maatschappelijke transitie te begrijpen. Zo’n transitie vraagt om veranderingen, waarin ons denken en doen ten aanzien van gezondheid fundamenteel verandert. Innovaties kunnen zorgen voor die veranderingen. Je leert dan om ook om evidence-based te innoveren en implementeren. Gedragsverandering staat daarin centraal. Zowel voor het bevorderen van het gezondheidsgedrag van mensen, als voor het duurzaam implementeren van innovaties. Implementeren gaat in de kern namelijk om het veranderen van het gedrag van professionals. Ten aanzien van innoveren en implementeren leer je ook om praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek te doen en daarover een wetenschappelijk artikel te schrijven.

Je ontwikkelt je tot een change agent. Een professional die leiderschap toont, creatief is, grenzen kan doorbreken en kan omgaan met weerstand. We gaan samen met jou op zoek naar jouw kwaliteiten als change agent en naar wat je graag nog verder wilt ontwikkelen.