Open dag bachelor opleidingen Pabo-ALO, ALO en Sportkunde

Wil je meer weten over de opleidingen bij Fontys Sport en Bewegen? Kom dan nu naar de eerstvolgende open dag!

Wil jij kinderen goed leren bewegen én voor de klas staan? Dan is het traject Pabo-ALO iets voor jou. Daarmee word je zowel Leraar Basisonderwijs als Leraar Lichamelijke Opvoeding.

Over de opleiding

Pabo-ALO bij Fontys is een uitdagend voltijd opleidingstraject binnen de reguliere opleidingen pabo en ALO, met een basis van gemeenschappelijkheid – leraarschap – waarbij het specialisme van de pabo en de ALO sterk behouden blijft! Als leerkracht basisonderwijs ben je een aanwinst voor de school, omdat je tevens specialist bent in bewegingsonderwijs. Als leraar bewegingsonderwijs in het voortgezet onderwijs ben je goed op de hoogte van het voortraject van de leerlingen.   

 

Waarom de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding? 

 • Twee hbo-bachelordiploma’s in vier tot vijf jaar
 • Een bevoegdheid tot leraar basisonderwijs én als eerstegraads bevoegd vakleerkracht LO
 • Een breder loopbaanperspectief door de combinatie
 • Een afwisselende baan, deels voor de klas en deels in de gymzaal

Wil je jouw plezier in bewegen en sport overbrengen aan kinderen en jongeren in het onderwijs? Dan is de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) voor jou een passende keuze! Met jouw enthousiasme en ondernemende houding krijg jij de hele school in beweging.

Over de opleiding

Op Fontys ALO word je opgeleid om je leerlingen in de breedste zin te begeleiden naar een gezonde en actieve leefstijl. Dat gaat over goed leren bewegen, maar ook over waarden die je samen met het bewegen overbrengt, zoals gezondheid, teamwork en fairplay. Enthousiaste, inspirerende en kundige docenten ondersteunen je bij je studie en je persoonlijke ontwikkeling tot eerstegraads docent LO. Je bent straks bevoegd om les te geven binnen alle onderwijsvormen en op alle niveaus.

 

Waarom de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding?

 • Passie voor bewegen, (lichamelijke) opvoeding en het overbrengen van waarden rondom sport en bewegen aan kinderen en jongeren
 • Goede sfeer en een positief lesklimaat
 • Keuze uit vaste stagescholen, zodat jij altijd een leuke, zinvolle en goed begeleide stage hebt
 • Les in een van de ‘sportiefste’ gebouwen van Nederland, in de sportiefste omgeving van Eindhoven: Genneper Parken

Vind jij dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving? En wil jij iedereen in beweging krijgen? Kies dan voor de opleiding Sportkunde. Als sportkundige werk je aan vernieuwende oplossingen om iedereen van jong tot oud verantwoord te laten bewegen en tot een gezonde leefstijl te brengen.

Over de opleiding

Je gaat studeren en werken in een wereld waarin bewegen steeds belangrijker wordt. De leefstijl van mensen verandert en welvaartsziekten als overgewicht nemen toe. Ook de overheid en het bedrijfsleven zien de waarde van gezondheidsbevordering en investeren daar steeds vaker in. Daarnaast spelen bewegen en sport een belangrijke rol bij (het behouden van) sociale contacten. Tijdens de opleiding bereid jij je voor om op het gezondheidsvlak en sociaal-maatschappelijk vlak het verschil te maken.

Als sportkundige draag jij bij aan een actieve leefstijl in een beweegvriendelijke omgeving.

Waarom de opleiding Sportkunde bij Fontys?

 • Ruimte om je opleiding persoonlijk vorm te geven op basis van jouw ambities;
 • Praktijkgericht, stage lopen van jaar 1 t/m jaar 4 in een dynamisch werkveld;
 • Les in een van de ‘sportiefste’ gebouwen van Nederland, in de sportiefste omgeving van Eindhoven: Genneper Parken;
 • Intensieve studiebegeleiding van enthousiaste en bevlogen docenten.