PowerFITTing

We kennen allemaal de werknemers die meer dan 7 uur op kantoor achter een computer zitten, gestresst om de bedrijfsdoelen te halen, verschillende ballen in de lucht houden. In de huidige COVID-19-crisis wordt dit nog verder verhoogd. Om te blijven presteren in een steeds competitiever wordende wereldeconomie, moeten we allemaal langer en slimmer werken. De lichamelijke inactiviteit neemt echter toe en het aantal mensen met een burn-out neemt toe. Investeren in duurzame inzetbaarheid, gebaseerd op een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid, is cruciaal, niet in de laatste plaats om ziekteverzuim te voorkomen en de zorgkosten te verlagen.

Vitaliteit van medewerkers is tegenwoordig een topprioriteit. Werkgevers in de Brainportregio strijden om talent en kunnen het zich niet veroorloven om achterover te leunen en hun talentenpool weg te zien glippen. Investeren in de vitaliteit van hun personeel geeft hen een concurrentievoordeel bij het behouden van hun talenten en het aantrekken van nieuw talent van over de hele wereld in zeer competitieve sectoren.

POWEr FITTing wil de fit tussen de vitaliteit van een persoon en zijn (thuis)kantooromgeving optimaliseren, rekening houdend met individuele, sociale en contextuele factoren. We zullen geavanceerde technologie gebruiken op basis van data-enabled benaderingen om kantoormedewerkers te ondersteunen bij het optimaliseren van de balans tussen welzijn, gezondheid en productiviteit. Op basis van uitdagende data-acquisitie, integratie en toepassing van zinvolle data zullen we het gebruik van nieuwe gebruikersgerichte kantooroplossingen valideren en versnellen. Dit biedt gezondheidsgerelateerde voordelen voor kantoormedewerkers en een omgeving die ervoor zorgt dat ze het meeste uit hun dag op kantoor kunnen halen.

FITT partners

TU/e
TNO
imec

Workplace Vitality Hub

Team Move to Health

Dit project wordt gedraaid door Steven Vos in de rol van projectleider en Dennis Arts verzorgt het onderzoek.

Steven Vos

Steven Vos is een bruggenbouwer tussen disciplines, beleidsdomeinen en sectoren, maar vooral tussen mensen. Hij wil mensen inspireren en enthousiasmeren om hun grenzen te verleggen en elkaars expertises te versterken, met respect voor ieders eigenheid en talenten. Hij is een veelgevraagde spreker, zowel op (internationale) wetenschappelijke congressen en symposia als op studiedagen, workshops en theatervoorstellingen voor een divers publiek. Zijn open, inspirerende en verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen (en hoe organisaties hierin vaak te kort schieten) krijgt heel wat bijval.

Samen met een team van enthousiaste onderzoekers wil hij nadrukkelijk bijdragen aan het slim en duurzaam verankeren van verantwoord sporten en bewegen, onder meer door het stimuleren en faciliteren van een actieve levensstijl op maat van personen, hun omgeving en de setting waarin ze vertoeven. De ambities van het lectoraat worden uitgewerkt rondom drie centrale kennisthema’s: (i) leren bewegen, (ii) actieve leefstijl, en (iii) beweegvriendelijke omgeving. Zijn onderzoek situeert zich op het snijvlak van diverse disciplines.

Dennis Arts

Dennis Arts is onderzoeker in het lectoraat Move to Be bij Fontys Sport en Bewegen en promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarnaast is hij manager van het team Onderzoek & Professionalisering.

Dennis studeerde in 2002 af aan de ALO Tilburg en behaalde in 2011 zijn master Sports and Health. Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar de invloed van intelligente en adaptieve technologie op het inpassen van beweeggedrag in de dagelijkse routine van volwassenen.