Vierdaagse cursus 'Leidinggeven aan professionals'

Ben jij die sport- of beweegprofessional die zijn of haar leiderschapskwaliteiten verder wil ontwikkelen? Volg dan de vierdaagse cursus ‘Leidinggeven aan professionals’.

Ben jij die sportprofessional die wil doorgroeien in zijn vak? Of kun je als leidinggevende doorgroeien maar mis je de juiste kennis, vaardigheden en handvatten? Dan is de cursus ‘Leidinggeven aan sportprofessionals’ iets voor jou!

‘Leidinggeven aan professionals’

Je bent een ervaren (sport)professional en verstaat sinds jaar en dag je vak. Maar in je loopbaan heeft zich de kans voorgedaan, om als leidinggevende aan de slag te gaan en die heb je gegrepen.

Denk maar ‘s aan een buurtsportcoach, die doorgegroeid is en nu een lokaal beweegteam aanstuurt. Die leidinggevende professional zit dan ineens in een andere positie en rol, voelt zich verantwoordelijk voor dit team en wil dat goed doen. Organisaties bestaan uit mensen en elk mens en daarmee ook elke organisatie is uniek. Zo ook is leidinggeven aan mensen een unieke opgave. Hoe doe je dat? Welke leiderschapsstijl past het beste bij jou en je mensen. Wanneer doe je voor de één te weinig maar voor de ander te veel? Wie verdient meer aandacht en wie kun je gerust ‘los laten’? Wanneer kom je in actie en wat laat je lopen?

Veel leidinggevenden balanceren dag in dag uit over een koord, op weg naar succesvol leiderschap. Daarvoor is geen enkel handboek, wel een cursus, die handvatten biedt om te groeien in het leiding geven.

Deze cursus

  • Geeft je kennis, vaardigheden en handvatten voor een succesvol leiderschap;
  • Helpt je met het creëren van interactie, teamvorming en draagvlak;
  • Maakt je bewust van je eigen positie en rol als leidinggevende;
  • Biedt je tools waarmee je succesvoller om kunt gaan met leidinggeven.

 

Voor wie?

Professionals in de sport- en beweegsector, die leiding geven of de ambitie hebben dat binnenkort te gaan doen en daarmee goed voorbereid aan de slag willen gaan, met houvast aan kennis en ervaringen vanuit deze cursus. Denk hierbij aan:

  • Sportconsulenten, sportmakelaars, sportregisseurs die zich verder willen ontwikkelen;
  • Sport- en beweegspecialisten binnen het sociaal domein om zich als teamleider of manager te ontwikkelen;
  • Buurtsportcoaches die leiding willen gaan geven;
  • Docenten LO met ambities als vaksectieleider.